Upplandsfotbollen

Fotboll spelas som bekant över hela Sverige, från Trelleborg i söder till Haparanda i norr. Det spelar egentligen inte någon roll hur liten en by är, oftast finns det någon form av fotbollslag. Lag på mindre orter kan ibland dessutom nå riktigt högt upp i serierna, som till exempel Ljungskile, vilka låg i Allsvenskan i slutet på 1990-talet.

Målvakt

Fotboll

I Uppland finns en stark fotbollstradition. Räknar man bort Stockholmslagen, där några rent definitionsmässigt är från Uppland, så är det just nu bästa uppländska laget Sirius från Uppsala som för tillfället håller till i Superettan. Förutom Sirius finns också en uppsjö av mindre lag runt om i landskapet. Ett av dessa är IFK Dannemora Österby. Klubben har både ett herr- och ett damlag, vilka håller till i division 6 respektive division 5. Utöver har man också en ungdomsverksamhet med både pojklag och flicklag i olika åldersgrupper.

Herrlaget Herrlaget har hittills under denna säsong visat upp ett bra spel och på de inledande fem matcherna vunnit fyra av dessa och bara förlorat en. Kanske beror det lite på den rätt så breda trupp man har till förfogande denna säsong där över 25 spelare finns med i truppen man uppger på sin hemsida.

Damlaget Damlaget spelar som sagt i division 5 och man gör det med ett ungt lag som siktar uppåt och uppger på sin laghemsida att man siktar mot toppen av berget och ju brantare vägg desto hårdare så tränar man. Truppen man har i år är nog ännu mer imponerande än vad herrlaget har till sitt förfogande. Över 30 spelare finns med i den trupp som presenteras på hemsidan.

Ska vi tippa på att det är en av Upplands bredaste trupper? Säsongen då? Jo den har man inlett helt okej med fyra poäng på tre spelade matcher, vilket innebär en seger, en oavgjord och en förlust.