Ta hand om dig efter träning och matcher

Svettning under och dusch efter träning påverkar din hud, optimera din hudhälsa med rätt produkter. Beroende på din huds unika karaktär behöver du välja rätt sorts hudvårdsprodukter. När du duschar rubbar du hudens naturliga fuktbalans, sök därför upp bra produkter för din dusch.

Identifiera din hudtyp

En bra utgångspunkt är att veta vilken sorts hy du har, om du har torr eller fet hy är avgörande för vilken hudvård du ska välja. Det finns en rad produkter att använda beroende på var du befinner dig på spektrumet av fet respektive torr. Din huds disposition är medfödd och inget du kan påverka.

För normal och torr hud är det extra viktigt att återfukta efter dusch och sport för att bibehålla den naturliga balansen. Därmed kan fetare hy i mindre utsträckning använda återfuktande kräm eller salva. Djuprengörande salva som skrubbas in eller appliceras i ansiktet är ett utmärkt sätt att hålla huden ren.

Kombinera den djupa rengöringen med mjukgörande produkter efteråt för att kompensera den uttorkande effekt som rengöringen har på huden. Det är även rekommenderat att använda en separat kräm för att avlägsna smink och rester från andra hudvårdsprodukter i förväg. Denna tvåstegsrengöring ger bäst resultat för hudens lyster och hälsa.