Viktigt med vila och återhämtning

När du tränar så är det viktigt med vila och återhämtning. Det är under de vilodagar som du tar som dina muskler byggs och återhämtar sig efter det som de utsatts för. Det är frågan om påfrestning för att bygga upp muskelmassa och förbättra din motion.

Med regelbunden vila och återhämtning så minskar du risken för skador. Är din kropp ordentligt utvilad så kan du utföra din träning på ett bättre sätt och kroppen tar åt sig din träning mycket bättre. Det kan vara lika viktigt att skriva in vilodagar i ditt träningsschema som att skriva in vad du ska träna. Se också till att värma upp ordentligt innan du kör igång ditt träningspass.

Med en varm kropp så minskar också riskerna för att du ska skada dig. Så även med stretching efter du tränat så att dina muskler får dra ut sig ordentligt så de inte börjar att krampa. Det finns flera olika sätt att värma upp på och du hittar säkert ditt sätt att få din kropp varm. För vissa så kan man använda sig av träningscykel för att få upp flåset och värma upp kroppen. Andra kanske har andra metoder för uppvärmning. I de flesta fall så gäller det att få upp pulsen så din kropp är beredd på vad som komma skall.