Svenska landslaget

Sveriges landslag i fotboll har inte haft några riktigt stora framgångar på senare tid, men laget behåller sin popularitet. Den här sommaren var det 20 år sedan vi upplevde den fantastiska månaden då Sverige tog brons under VM i USA 1994 och det har firats med jubileumsmatcher och TV-dokumentärer. Besvikelsen över att Sverige missade VM i Brasilien har lagt sig och nu börjar fansen hoppas på att Sverige kommer att vara ett av lagen i EM 2016, som spelas i Frankrike.Flera av Sveriges kvalmatcher spelas i europeiska länder som enkelt och förhållandevis billigt kan nås med flyg från Sverige. Därför kan det vara läge för fans att passa på att se landslaget spela internationell fotboll i höst. Befinner du dig på plats ska du naturligtvis visa ditt stöd genom att bära landslagets färger. Landslagströjor och andra blågula supporterprylar hittar du på Supporterprylar.se.

Snart dags för EM-kval

Sverige kommer att spela i EM-kvalgrupp G och den innehåller även Liechtenstein, Moldavien, Montenegro, Ryssland och Österrike. De två första lagen i varje grupp liksom den bästa grupptrean är direktkvalificerade för EM. De övriga åtta grupptreorna gör upp om fyra platser i en play off. För information om alla matchdatumen kan du titta på Svensk Fotbolls hemsida. Sveriges första match är den 8:e september borta mot Österrike. Den matchen har alla förutsättningar att bli en rysare och är en av de matcher som du bör överväga att se på plats. Sverige och Österrike spelade även i samma grupp i VM-kvalet till Brasilien och när lagen då möttes på Friends Arena lyckades Sverige vända ett 0-1-underläge till vinst med 2-1, medan Österrike vann sin hemmamatch med samma siffror. Österrike brukar beskrivas som ett mini-Tyskland, vilket ger en bra uppfattning av hur de spelar. En annan match som kan vara avgörande för utgången av EM-kvalet är matchen mot Ryssland på Friends Arena den 9:e oktober.

Ny taktik

Mycket av pressen inför kommande matcher i EM-kvalet kommer förmodligen att ligga på Zlatan, men i övrigt är det mycket som är osäkert. Bland annat återstår att se vilken laguppställning och taktik Erik Hamrén kommer att använda sig av. En ny taktik med 4-3-1-2-uppställning blev misslyckad när den testades i en träningslandskamp mot Danmark som Sverige förlorade med 0-1. I den matchen spelade Johan Elmander på topp tillsammans med Marcus Berg och Ibrahimovic bakom sig.